Történet

Az AirWorks.hu létrejöttét a repülés szeretete és ennek az élménynek az átadása inspirálta.

Berkei Szilárd vagyok, siklóernyős oktató, tandempilóta, műrepülő pilóta, drónpilóta, videókészítő és lelkes amatőr fotós.

Gyerek korom óta a repülés volt az álmom. Szerencsémre és szüleimnek hála ez az álom már 15 éves koromban valósággá vált és azóta is töretlenül a repülés szerelmese vagyok.

Superman 1996

Superman 2016

 

Az évek során rengeteget tanultam a videózás művészetéről, kamerákról, objektívekről, utómunkázásról, stílusokról, de a legnagyobb lökést mégis a drónok megjelenése jelentette. Különböző videók, dokumentumfilmek nagyban hozzájárultak, hogy az életem ilyen pályára került, ezért nagyon hamar magam is elkezdtem a saját "kisfilmjeimet" összevágni.


Már a legelső drónnal készült videó, amit láttam mélyen az agyamba égett. Egy templomról készült. Jól láthatóan levegőből készült betonstabil felvételek, az épülettől pár méterre mozgó eszközről. Mindössze néhány képkockán látszott csak a szerkezet árnyéka, de hamar rájöttem, hogy ez egy olyan dolog, amiben hatalmas lehetőségek vannak és ez, kell nekem!

Némi kutatómunka után megvettem az első kamerás drónomat, amivel nagyon sokat repültem és tanultam.Mint minden álom, ha rákoncentrál az ember, akkor meglátja, "bevonzza" a lehetőségeket, így kerültem kapcsolatba Pethe Attila, szintén siklóernyős barátommal, akivel aztán igazi profi eszközökkel, valódi munkákat kezdtünk filmezni.
HelloDrone.hu
 
Az elmúlt 4 év során több mozifilmhez, reklámfilmhez és számtalan rendezvényen forgattunk. Közvetítettünk élőben a televízió számára sporteseményeket, iletve egyéb kreatív megoldáshoz is fotóztunk, amik létezéséről korábban nem is tudtam. Ilyen például a 3D modellezés, orthofotó, látványtervek, műszaki ellenőrzés, légi panoráma fotók stb.

Emellett beszereztem a saját, már komolyabb, megbízható DJI drónomat is, amivel nagyon szép és jó minőségű felvételeket lehet készíteni, illetve ezt továbbfejlesztve akár 360 fokos panoráma fotókat videókat is tudok készíteni.

Az álmodozás természetesen továbbra sem ért véget...
Egy új ágazat: az FPV drónozás lehetőségeit kutatva, várom az újabb kreatív kihívásokat rejtő projekteket. Legyen az akár nagy sebességgel egy drift autót üldözve, akár egy épület, ipari egység labirintusait végigrepülve, akár egy iroda, vagy étterem belső terét egy snittben (vágatlanul) végigrepülve úgy mutathatjuk be, ahogy semmilyen más eszközzel, vagy drónnal nem lehet. Sokan emiatt egyszerűen el sem hiszik, amit látnak és animációnak gondolják a felvételt. :)
FPV videók